HCL Domino og HCL Notes i nye versjoner

Opprettet av Arne Sigurd Rognan Nielsen, Endret Sat, 07 Jan 2023 ved 12:24 PM av Arne Sigurd Rognan Nielsen

HCL Domino har i over 20 år vært en ledende applikasjonsserver som benyttes av tusener små og store bedrifter og organisasjoner over hele verden.

HCL Notes har i like mange år vært en applikasjonsklient for en rekke plattformen. En av applikasjonene har i alle år vært e-post (tidligere kjent som Lotus Notes).

Selv om mange har gått over til lettere e-post-klienter fortsetter kundene å bruke HCL Domino for å kjøre spesialutviklede forretingsapplikasjoner som de er helt avhengige av i sitt daglige arbeide. Svært mange kunder har gjort forretningsapplikasjonene tilgjengelige gjennom nettlesere i stedet for å bruke lokale HCL Notes-klienter.

Mange har trodd at HCL Domino og HCL Notes helt hadde forsvunnet fra markedet, men slik er det ikke. HCL Domino-serveren lever i beste velgående selv om mange har valgt andre klienter for e-post (koblet til den eksisterende Domino-serveren som kjører e-post-applikasjonen). Kundene har ønsket å beholde sine HCL Domino-servere fordi de er svært driftssikre, tilnærmelig umulige å hacke og enkle å utvikle applikasjoner på.

I disse dager er våre konsulenter travelt opptatte med å oppgradere til siste versjon av både Domino og Notes hos en rekke kunder som har sett hvor mye de kan spare ved å modernisere sine løsninger fremfor å utvikle helt nye løsninger på andre plattformer.

Vi drifter både norske og internasjonale kunder med alt fra et tyvetalls brukere til 20.000 brukere.

Etter at HCL overtok eierskap og videreutvikling av programvaren sommeren 2019 er det utgitt flere nye versjoner. Siste versjon HCL Domino 12.0.2 og HCL Notes 12.0.02. HCL kommer med nye oppdatering hvert kvartal. Fra og med neste versjon gjør HCL som Apple og gir navn på versjonene.

Neste versjon heter HCL Domino Danube.

Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon!